Aankomende Zara Larsson album is geïnspireerd door ABBA

Aankomende Zara Larsson album is geïnspireerd door ABBA

Zara Larsson komt 5 maart terug naar de muziekwereld met een nieuw album! Het album, genaamd ‘Poster Girl’, wordt een opvolger van Zara’s 2017 debuut album ‘So Good’. En als we de zangeres moeten geloven zal het invloeden hebben van Zweedse pop-band ABBA.

Zara, die zelf van Zweedse afkomst is, voelde zich tijdens het maken van dit album geïnspireerd door Zweedse pop legendes, waaronder dus ABBA, maar ook Robyn en Roxette. “Ik ben zeker erg trots geweest op mijn pop geschiedenis. Iets wat ik me realiseerde is dat pop altijd een vorm van escapisme is geweest. Nu hebben we TikTok, Instagram en algoritmes die je met zich meeslepen uit de realiteit, maar vroeger was pop mijn vorm van escapisme, dat is het altijd geweest. Ik keek in de spiegel en deed alsof ik ergens anders was, alsof ik iemand anders was. Ik denk dat dat erg verbonden is aan het feit dat ik mensen wil vermaken.”

Het hoofdthema van Zara’s nieuwe album is liefde. De zangeres heeft al een aantal jaar een relatie met model Lamin Holmén en ze is erg gelukkig met hem. “Het gaat heel cliché klinken, maar ik ben zo blij en verliefd. Liefde als dit heb ik nog nooit gevoeld. (…) Poster Girl is mijn album, het gaat om wat ik wil doen en waar ik over wil praten, en waar ik altijd over wil praten is liefde. Naar mijn mening is dat het meest belangrijke gevoel dat er is.”

Zara geeft ook aan dat ze veel meer creatieve vrijheid heeft gehad over dit album dan haar debuut, waardoor het nog meer pop is dan haar vorige LP.


0 Shares:
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like