Lil Nas X reageert op controversie rondom video en ‘Satan shoes’

Lil Nas X reageert op controversie rondom video en 'Satan shoes'

4 dagen geleden releasede Lil Nas X de muziekvideo voor zijn single Montero (Call Me By Your Name).

Lil Nas X zou een sneaker ontworpen hebben naar aanleiding van zijn single. Dit zou een remake zijn van een klassieke Nike Air Max uit 1997. Hierbij zou de zool, die ‘Satan Shoe’ heet, een druppel menselijk bloed bevatten.

Er zouden 666 paar van de exclusieve sneaker op de markt komen, die allemaal individueel genummerd zouden zijn. Ook staat er een Bijbeltekst over Satan die als bliksem uit de hemel valt geborduurd op de zijkant van de schoen. Op de onderkant van de schoen is een afdruk van een pentagram te zien.

Naar vele berichten hierover kreeg Nike er vele reacties op online. Nike liet weten hier niks mee te maken te hebben. Een woordvoerder van Nike, zei: “We hebben geen enkele relatie met Lil Nas X. Nike is niet verantwoordelijk voor het ontwerp of de lancering van deze schoen we steunen dit initiatief ook niet”. Een woordvoerder van kunstenaarscollectief MSCHF, waarmee Lil Nas X de schoen op de markt brengt, bevestigt ook dat Nike niets te maken heeft met de schoen.

Lil Nas X is helemaal blij met deze verandering in zijn carrière. Maar vele fans en met name ouders zijn geshockeerd. Maar ook de muziek industrie. Lil Nas X laat weten hiermee niet te zitten en is blij met de keuzes die hij heeft gemaakt. Hij laat dit ook duidelijk merken op z’n socials door o.a. memes te reposten

0 Shares:
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like