Selena Gomez host concert voor meer vaccins in arme landen

Selena Gomez host concert voor meer vaccins in arme landen

Selena Gomez gaat samenwerken met Global Citizen, een organisatie die armoede en ongelijkheid tegen gaat, om de behoefte aan het Covid-19 vaccin in de armste landen van de wereld onder de aandacht te brengen.

Selena zal de gastvrouw zijn van ‘VAX LIVE: The Concert to Reunite the World’. Het concert wordt geheadlinet door Jennifer Lopez, met onder andere ook optredens van de Foo Fighters, Eddie Vedder, J Balvin, en H.E.R. Het vindt plaats op 8 mei.

De organisatoren willen 22,1 miljard dollar verzamelen van wereldleiders, regeringsfunctionarissen, bedrijfsleiders en filantropen om tegen eind 2021 “twee miljard doses Covid-19-vaccins, tests en behandelingen in de armste landen ter wereld te krijgen”. De nadruk ligt daarbij eerst op het inenten van medisch personeel.

In een statement zei Selena: “Ik ben vereerd dat ik de gastvrouw mag zijn van VAX LIVE: The Concert to Reunite the World.”

Global Citizen zei: “Er is licht aan het eind van de tunnel, maar het is van cruciaal belang dat iedereen vaccins krijgt, ongeacht wie ze zijn of waar ze vandaan komen, om ervoor te zorgen dat er wereldwijd een einde komt aan deze pandemie. We moeten ons allemaal verenigen om weer op het spoor te komen van het uitroeien van extreme armoede.”

0 Shares:
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like